Túlértékelt opció


We Asked Korea’s Top Economist When The Economy Will Recover After COVID-19 - STAY CURIOUS #25

Túlértékelt-e az OTP, vagy érdemes venni? Portfolio Cikk mentése Megosztás A gyorsjelentési időszakot követő enyhe bizonytalanságot követően túlértékelt opció lábra kapott a magyar részvénypiac, amelynek egyik legbecsesebb darabja az OTP.

Modern vállalati pénzügyek

Az alapkezelők bíznak benne, az elemzők sorba jönnek ki a jelenlegi árfolyam meghaladó célárfolyammal. Elérkezett az ideje, hogy túlértékelt opció megvizsgáljuk az OTP árazását kelet-európai szektortársaihoz viszonyítva. Írásunk keretében megragadjuk az alkalmat, hogy egy apró negatívumra is fényt derítsünk, amely a következő negyedévekben akár csökkentheti is az EPS konszenzust.

  1. Megmutattuk, hogy létre tudunk hozni egy olyan részvényből és hitelfelvételből álló portfóliót, ami pontosan ugyanazt a kifizetést biztosítja, mint az opció, függetlenül attól, hogy a részvényárfolyam nő vagy csökken.
  2. Otc bináris opciós kereskedési stratégiák
  3. Huntraders | Options / Put/Call ratio
  4. Opciós prémium fizetés
  5. Algoritmikus kereskedés algorithmic, automated, black-box vagy robo trading : A megbízások időzítéséről és típusáról, a kontraktusok számáról számítógépes programok döntenek.
  6. Egy lehetőség a derivált szerződés, amely a tulajdonosának jogot ad vételre vagy eladásra értékpapír meghatározott időn belül, megegyezéses áron.

A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet Az OTP részvényei tekintetében az elemzők optimisták, a nagyobb házak látnak hullámzó tükör tartalékokat az árfolyamban, sőt érkezettek új, attraktív célárfolyamok is.

A negyedéves erős, nagy vonalakban a várakozásoknak megfelelő teljesítményt hozott, Spéder Zoltán megerősítette az éves eredményterveket, újabb komoly akvizíciós hír nincs a fókuszban Törökország elcsendesült, a horvát és szerb piacon kis bankokról van szó, a CEC pedig nem új.

túlértékelt opció

Ez alapvetően annak köszönhető, hogy ben megtört az EPS várakozások növekedésének korábbi üteme, s a jó fundamentális teljesítmény ellenére az év második felében is lehet fékező erő az elemzői előrejelzéseken. Ennek hatására csökkent a júniusban EPS konszenzusunk értéke.

túlértékelt opció

Bár az OTP hivatalos eredményterve milliárd forint, s ennek felülteljesítésére nagy esély van, nem biztos, hogy ezzel a felülteljesítés mértékével együtt nő az EPS konszenzus. Ennek az oka a nagymértékű menedzsment opció lehívások, amelyek hígítják az egy részvényre jutó nyereséget.

túlértékelt opció

Az egy részvényre jutó eredmény számításakor elméletileg korrigálni kell a társaság saját részvény állományával is. Általában ezt teszik a külföldi elemzők.

túlértékelt opció

A magyar elemzők viszont nem korrigálnak, hanem a teljes millió darabos részvényszámmal számolnak, mivel ezek a sajátrészvények a menedzsment ösztönzési programjának a részei, így elméletileg hígító hatásúak. A konszenzus az EPS várakozások átlagát vizsgálja.

Navigációs menü

A ös átlagos EPS várakozása os Ft. Amennyiben az összes becslést átszámoljuk teljes részvényszám alapúra, akkor az OTP eredményeilletve Ft lehet. Ha a saját részvény állománnyal csökkentett reported EPS-sel számolunk, úgyilletve Ft a konszenzusunk. Az OTP saját részvényektől tisztított részvény darabszáma A részvényszám hígulása így fékező erőt jelenthet az EPS konszenzusra nézve, s még egy tanulsággal járhat.

túlértékelt opció