Opció részletei. Mi történt a magyar és az uniós autópiacon?


Aminek segítségével egyszerűbb és főként gazdaságosabb három vagy négy évente új Fordba ülni. Mielőtt elmerülnénk a részletekben, érdemes végig nézni, hogy honnan, azaz milyen mélyről jutottunk ide. A hazai autópiac talán legjobb éve volt, akkor darab autót értékesítettek a márkakereskedők. Az eredmény abszolút nem tükrözte a piac valódi állapotát: a nulla százalékos kezdő részlettel, alacsony havi részletes, hosszú távú hitelekkel turbózták fel a bankok — a kereskedőkkel karöltve — az új autó eladásokat.

Alaptőkeemelés A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire.

opció részletei

Tudj meg többet Az Igazgatóság javaslata szerint az alaptőke a következő öt év során a jelenlegi millió Ft-os alaptőke hozzávetőlegesen ötszörösévelazaz 2,1 milliárd Ft-tal emelhető igazgatósági hatáskörben. A jegyzési elsőbbségi jog az alapszabályban érvényesen nem zárható ki és nem korlátozható.

opció részletei

A jegyzési elsőbbségi jog gyakorlását csak a közgyűlés ¾-es szavazattöbbséggel hozott határozattal zárhatja ki. Opciós program Az igazgatóság által javasolt vállalati részvényopciós program szerint a program keretében legfeljebb A Program 3 évre szól, legkorábban A Programban a Társaság igazgatóságának tagjai, a vezérigazgató és egyes felsővezetők maximum 5 f ő vehetnek opció részletei.

opció részletei

Az igazgatóság tagjai ideértve a vezérigazgatót is évente legfeljebb A vezérigazgató és a felsővezetők és a vezérigazgató évente összesen legfeljebb Az opciós ár 1. A gyakorolt opciókat részvényeket a társaság tervei szerint megszerzendő saját részvényekkel elégíti ki.

A javaslat az alaptő ke-emeléssel, új részvények forgalomba hozatalával történő teljesítést azért nem javasolja, mert a Gt.

Saját részvény vásárlás Az Igazgatóság javaslatai szerint az igazgatóság felhatalmazást kapna opció részletei részvény vásárlásra az opciós programra, a tőkeoptimlizációra és az árfolyam karbantartására.