Opció ro. Árubeszerzések - 145476-2020


Előre 3.

opció ro

Különféle okai vannak annak, hogy egyes könyvtárakat különálló állományrendszereken tárolunk. A másik gyakori ok, ami az imént említett fa egyes ágainak különböző állományrendszereken történő tárolását indokolja, hogy ezek gyakran más fizikai vagy virtuális lemezeken, például a rendszerhez csatlakoztatott Hálózati állományrendszer eken vagy éppen CD-meghajtókon találhatóak.

opció ro

A FreeBSD alapértelmezett állományrendszere az ufs. A rendszerindítás során automatikusan nem csatlakoztatandó állományrendszerek esetén gyakran alkalmazott beállítás itt még a noauto. Egyéb lehetőségeket a mount 8 man oldalon láthatunk.

opció ro

Amennyiben hiányzik ez a mező, az automatikusan a nulla értéket jelöli. A nullás pass értékkel rendelkező állományrendszerek nem kerülnek ellenőrzésre.

A gyökér-állományrendszer melyet minden más előtt kell ellenőrizni passno értéke egy, míg az összes többi állományrendszer passno értéke általában egytől különböző.

opció ro

Ha egynél több állományrendszer is ugyanazt a passno értéket kapta, akkor az fsck 8 a lehetőségei szerint megpróbálja ezeket egyszerre ellenőrizni. A mount parancs Az állományrendszerek tényleges csatlakoztatására avagy "mountolására" a opció ro 8 parancs használható.

opció ro

Ez az opció leginkább -v opcióval együtt használható annak megállapítására, hogy a mount 8 valójában mit is akar csinálni. Megegyezik a -o opciónál megadható ro vagy a FreeBSD 5. Az "ufs" az állományrendszerek alapértelmezett típusa.

opció ro