Kezelési lehetőségek. Pajzsmirigydaganat: ezek a kezelési lehetőségek


Térdfájdalom, sarokfájdalom kínozza?

Ez a módszer segíthet Miután megállapították, hogy valakinek húgyhólyagdaganata van, a következő lépés a betegség stádiumának meghatározása. Emellett megvizsgálják azt is, mennyire agresszív a daganat, milyen gyorsan növekszik. A daganatokat betűkkel és számokkal jelölik: T-vel, ha még nem terjedt tovább, N-nel, ha a nyirokcsomókat is megtámadta, és M-mel, ha már áttéteket is képzett.

Kapcsolat Az egyéni adottságoknak, genetikai profilnak megfelelő legújabb kezelési lehetőségek felkutatása A daganatok kutatása és az új kezelési lehetőségek kifejlesztése napjainkban az orvostudomány legdinamikusabban és legintenzívebben fejlődő területe.

Az I-től IV-ig tartó számozás pedig a stádiumot jelzi. Minél alacsonyabb a kapott szám, annál kevésbé kiterjedt és annál kisebb daganattal kell szembenézni. A terápia megválasztásánál elsősorban ezt az osztályozást veszik alapul.

kezelési lehetőségek

A húgyhólyagdaganat kezelése A húgyhólyagdaganat kezelése történhet műtéttel, kemo- vagy sugárterápiával, esetleg ezek kombinációjával. Bizonyos daganatokat immunoterápiával is kezelési lehetőségek. A műtét jelenthet ún.

kezelési lehetőségek

Ezt azonban általában csak kicsi daganatoknál alkalmazzák. Előrehaladottabb állapotú tumornál a húgyhólyag részleges vagy teljes eltávolítására is szükség lehet. Teljes cisztektómia esetén sajnos a férfiaknál prosztatát.

kezelési lehetőségek