Hullámzó tükör


Ismerd meg a Magyar Tükör Magazint! A Magyar Tükör a külföldön élő magyarok első, globális kulturális és közéleti magazinja. Egyfelől azokról és azoknak szól, akik az elmúlt évtizedekben úgy döntöttek, hogy külföldön folytatják az életet valamelyik uniós vagy unión kívüli országban.

hullámzó tükör

A kulturális és intellektuális elszakadás és a sehová nem tartozás érzése sokszor megrendíthet bennünket. Ebben a helyzetben szeretnénk  kapaszkodókat nyújtani, ezt az űrt szeretnénk betölteni közösségünkkel. Az elvándorlás, a szülők és barátok hátrahagyása, lelkünk lecsupaszítása, a megfelelni vágyás, a közös tapasztalás és a hányattatott sorsú szülőhaza megváltoztatására való törekvés köt össze bennünket.

Ezt a hullámzó, hol örömöt, hol bánatot tükröző érzésvilágot jelenítjük meg a tartalomban.

hullámzó tükör

Másfelől a Magazin kapcsolódási pont az otthoniak és a vándorlók között. Így az otthoniak is betekintést nyerhetnek a külföldön élők mindennapi életébe, sikereibe, kudarcaiba.

hullámzó tükör

A külföldön töltött évek és a szülőhazától való eltávolodás sajátos életszemléletet teremtett. Ennek az életnek megszületett a maga kultúrája és művészete is.

  • Rólunk — Magyar Tükör Magazin
  • Gyorsan és őszintén keresni
  • Да я вообще слова ему не сказал о деньгах.

Ezt szeretnénk megosztani az otthon maradtottakkal, és hozzáadni a magyar kultúra sokszínű képéhez. A külföldön átélt közös tapasztalatok ugyanakkor azoknak is segíteni fognak, akik most gondolkodnak a külföldi tanuláson vagy letelepedésen. Ennek szellemében olyan közösséget és kulturális teret kívánunk teremteni, amely megkerülhetetlen a külföldre nyitott otthoniak és a külföldön élők kultúrájára fogékony olvasók számára.

hullámzó tükör

Magazinunk azt segíti, hogy megtaláljuk egymást. The Hungarian Mirror Magyar Tükör hullámzó tükör the first cultural, societal and public life magazine for Hungarians living abroad.

It is about those who, over the last decades, has decided to leave the homeland and live in an EU or non-EU country. The magazine aims to become a cultural space that is indispensable for the readers longing for abroad, living abroad, and sensitive towards the culture of the diaspora.

hullámzó tükör

Years spent in another country and moving away from home produced a unique outlook on life, which also invoked its own culture and art. The migration and the leaving behind of our parents and friends, the stripping of our souls, the desire to meet expectations in a foreign land, the common experiences, and the hopeless hullámzó tükör to affect and shape the future of our politically altered homeland are the foundations for the ever-fluctuating, sometimes joyful, sadness-filled articles we serve.

Támogasd a Qubit munkáját! A tükör nem csak Hófehérke történetében játszik fontos szerepet, hanem mindennapi életünkben is, emellett a különböző optikai eszközök széles skálája révén alapvető eszköze a csillagászatnak és a kutatás más területeinek is. A tükrözés pedig a megismerés, a világ ábrázolásának szimbólumává is vált, gondolkozásunk egyik sarkköve. De mennyire ismerjük azt a mechanizmust, ahogy a tükör a fényt visszaveri, fókuszálja, felnagyítja, vagy a távoli csillagokat közelebb hozza? Az optika sok törvényét szemléltethetjük egy egyszerű hasonlattal, amikor apró labdákat képzelünk el, amelyek rugalmasan visszaverődnek a tükörről, és egyenes vonalban folytatják útjukat, de ez a kép nem sokat mond el a tényleges folyamatról, hullámzó tükör a tükrök anyaga és a fény között végbemegy.

The magazine is also a link between the ones who stayed behind and the migrants. Friends and hullámzó tükör can gain insights into the daily lives, successes, and failures of those living abroad. The experiences we share, the understanding of social and civil society issues will help those who are at the moment just thinking about studying or settling abroad, and we trust that we will be able to forge a community that believes in uniting and helping each other, after all, we have only one language that connects.

hullámzó tükör