Hullámzó bitcointalk. Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk - IT café Hozzászólások


A Bitcoin az éppen aktuális egyik ilyen celeb, és a sokmillió dolláros kérdés, hogy mi lesz a végzete. A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, melyet egy bizonyos Satoshi Nakamoto hozott létre — állítólag, de erről bővebben majd alább — és egyedi sajátossága, hogy a világ első decentralizált pénzneme, nem függ sem központi kibocsátóktól azaz jegybankoktólsem hatóságoktól.

  • A dokumentum egy decentralizált kriptoval Tartalom: Bitcoin: fényes jövő?
  • Létrehozva:

Egy peer-to-peer, azaz egyenrangú felek közötti hálózat csomópontjain tárolt, elosztott adatbázisra épül, mely tartalmazza a tranzakciók adatait. A Bitcoinjainkat tárolhatjuk egy pénztárca állományban a saját gépünkön, vagy egy tárhelyszolgáltatónál valahol a felhőben, a tranzakcióhoz — mely költségektől mentes — pedig csupán a két fél Bitcoin tárcájának azonosítójára van szükség. Bináris opciók vasárnap az a fentiekből sejthető, a Bitcoinok nem valamiféle hullámzó bitcointalk pénzverdében készülnek, hanem az úgynevezett bányászat eredményeként kerülnek a gazdaságba.

A felhasználók egy része a tranzakciók feldolgozására, hitelesítésére fogja be számítógépe szabad kapacitását — ezt a folyamatot nevezik bányászatnak.

Ennek során a számítógépnek bonyolult titkosítási feladatot kell megoldania. Ha végzett, a blokk hitelesítésre kerül, és az így végbement tranzakciók bekerülnek a tranzakciós naplóba.

Bár központi irányítás nincs, és így például nem lehet mesterségesen, a fizikai fizetőeszközöknél megszokott jegybanki beavatkozásokkal szabályozni az inflációt vagy hatni az árfolyamra, a majdan elérhető Bitcoin mennyiség meghatározott, nevezetesen 21 millió, melyet ig szándékoznak hullámzó bitcointalk gazdaságba pumpálni.

Az előre lefektetett séma szerint ra a 21 milliónak a fele, re pedig a háromnegyede fog rendelkezésre állni. A rendszer automatikusan változtatja a fentebb említett, hitelesítéskor megoldandó matematikai problémák bonyolultságát annak függvényében, hogy milyen hullámzó bitcointalk oldják meg azokat, illetve hány bányász dolgozik, így szabályozva a forgalomban lévő virtuális pénz mennyiségét.

A fizikailag is létező pénzekkel ellentétben a Bitcoin 8 tizedesjegyig osztható, így a limit nem okozhat különösebb gondot a jövőben, hiszen 2,1 ×  részre bontott Bitcoin állhat majd rendelkezésre. Nem minden arany ami… A Bitcoin rendszer hívei a fenti tulajdonságok okán pártolják a rendszert, míg a kritizálói… Nos, ők is pont ezek miatt!

a bináris opciók stratégiái és jelei

A szokványos fizetőeszközökkel ellentétben a Bitcoin tényleges, kézzelfogható haszna jórészt attól függ, hogy kik és milyen árucikkért vagy szolgáltatásért cserébe fogadják el azt fizetőeszközként. Jelenleg az elfogadóhelyek listája nem túl hosszú, és hiányoznak róla az olyan óriások, mint például az eBay vagy az Amazon.

a millió bináris opció áttekintése

Ez a es csapdájának tipikus esete — addig egyetlen valóban nagy internetes kereskedő vagy piactér sem fogadja el a Bitcoint fizetőeszközként, míg az nem lesz általánosan elterjedt és a mostaninál sokkal stabilabb értéktartásúa gyors elterjedéshez meg pont az hiányzik, hogy a nagyok közül valaki végre elfogadja. Így marad a nehezen megjósolható hullámzó bitcointalk, de valószínűleg lassú terjedés, miközben az is benne van a pakliban, hogy a Bitcoin belefulladhat a támogatatlanságba.

Ebben az üzletben Bitcoint is elfogadnak Ugyanakkor léteznek pénzváltók, akik a szokványos fizetőeszközökre váltják Bitcoinjainkat, vagy éppen fordítva, azokért cserébe adnak nekünk virtuális hullámzó bitcointalk — pont, mint ahogy azt megszoktuk a bankoktól vagy valutaváltóktól a hagyományos fizetőeszközök kapcsán.

Mire figyeljünk, mitől lesz egy altcoin scamcoin?

A Bitcoinnak a dollárral, euróval, fonttal vagy bármiféle más valutával szembeni árfolyama éppúgy hullámzik, mint a hagyományos pénznemek egymáshoz viszonyított árfolyama, így azokhoz hasonlóan ezen is nagyot lehet keresni, vagy akár bukni. Csak példaként: egy Bitcoin — már nem hivatalos rövidítése is van, a BTC — hullámzó bitcointalk Mindezek tükrében kijelenthetjük, hogy a BTC árfolyamváltozása nagymértékű és igen gyorsan lezajló is lehet, így a Bitcoinnal kapcsolatos pénzügyi spekuláció felettébb kockázatos.

a bináris opciós verseny legjobb eredményei

Közben olyan vélemények is napvilágot láttak, hogy az egyik legnagyobb Bitcoin váltót pont azért érték DDoS támadásokhogy a rendszert lassítva mesterségesen avatkozzanak be a Bitcoin árfolyamába.

Még a rendszer üzemeltetői is elismerik, hogy a Bitcoin hullámzó, de jelenleg növekvő népszerűsége minden valószínűség szerint pont a spekulánsoknak tudható be. Egyre többen állnak mögé, de a nagyok még kivárnak A Wall Street Journal március végén foglalkozott a Bitcoin sötét oldalával — már ha lehet egy virtuális fizetőeszköznek oldala —, miszerint a rendszer úgy működik, hogy a tranzakciók a hatóságok háta mögött, számukra lényegében követhetetlen módon történnek.

Nyilvánvalóan nem a BTC-t elfogadó zoknibolttal van gondja az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodájának, hanem azzal, hogy hullámzó bitcointalk a rendszert már most felfedezte magának a gyógyszerekkel, kábítószerekkel és esetenként fegyverekkel milyen növényeken lehet pénzt keresni hullámzó bitcointalk például a Tor hálózaton található Silk Road vagy Black Marketilletve a pénzmosoda intézménye.

Az Egyesült Államok Bankszövetsége már ben kérte, hogy vonják szabályozás alá az olyan nem banki pénzügyi szolgáltatókat is, mint a pénzt nem szabad keresni, hullámzó bitcointalk megtenni Bitcoin, és a biztonsági szabályozások rájuk is vonatkozzanak. Vádolhatnánk azzal a bankokat és egyéb hivatalos szerveket, hogy így akarják már csírájában eltaposni az újfajta és általuk egyelőre nem uralható, befolyásolható konkurenciát.

Hogyan tudjuk kiszűrni a scamcoinokat?

De abban azért van valami, hogy a rendszerből nagyon gyorsan akár komoly veszélyforrás is válhat, és ebben az esetben indokolható lenne a megelőző szabályozás. Azonban ha az Egyesült Államok kiterjesztené a jelenlegi szabályozást, akkor az könnyen a Bitcoin végét is jelenthetné, mert pont a rendszer anonimitása miatt lehetetlen lenne megfelelni a megfigyelésre és bejelentésre vonatkozó törvényeknek. Még ha technikailag ezt meg is oldanák, egy ilyen lépés után valószínűleg rengetegen kihátrálnának mögüle.

Ki ne húzd a konnektorból!

Nem minden arany ami…

Talán triviálisan hangzik, de a BTC-k előállításának módját, az úgynevezett bányászást is éri kritika — sohasem gondolnánk — annak sokak szerint feleslegesen környezetszennyező mivolta okán.

Kezdetben a megszállott kitermelők az asztali- és szervergépek CPU-inak teljesítményét használták, később a csúcsteljesítményű grafikus vezérlők GPU-it dolgoztatták erre a célra. Az igazán menők azonban már ASIC application-specific integrated circuit — alkalmazásspecifikus integrált áramkör és FPGA field-programmable gate arrays — felhasználás helyén programozható logikai kapumátrix megoldásokat használnak. A probléma az, hogy a BTC-k kitermelése nagy tömegben elvégzett, bonyolult és ennek megfelelően egyelőre idő- és energiaigényes számítási műveletekkel történik.

Bitcoin: bank nélküli jövő ígéretét

Hogy egész pontosan hogyan, azzal kapcsolatban ajánljuk ezt hullámzó bitcointalk kitűnő anyagotde előre szólunk, hogy ne egy Asterix képregény könnyedségére számítson, aki átkattint. Még maga a Bitcoin-közösség is elismeri, hogy a bányászathoz szükséges hardver nem olcsó, és a villanyszámla is nagy összegre rúg. Egy áprilisi számítás szerint minden nap annyi energiát használnak el világszerte BTC-bányászatra, amennyit 31  amerikai háztartás fogyaszt el ennyi idő alatt — a sokkal kevésbé energiapocsékló európai háztartásokból meg valószínűleg sokkal több.

Ez körülbelül   dollárnyi villanyszámlát jelent.

alacsony keresettel az interneten dolgozni

Persze az is igaz, hogy ez egy nap alatt akkori árfolyamon számolva akár   dollárnyi profitot is jelenthetett a bányászoknak. Csúcsteljesítményű VGA-kártyákra épülő Bitcoin bányagépek. A bányászat nem kevés áramot emészt fel. Kép: bitcointalk. A cégek sincsenek biztonságban, amire jó példa, hogy szintén júniusában az Australian Broadcasting Corporation fülön csípte egyik alkalmazottját, hogy az a cég szervereit használja bányászatra — persze engedély nélkül.

Az ötlet másnak is eszébe jutott, hullámzó bitcointalk észak-amerikai e-sport szövetség egyik munkatársa kaszált megkérdőjelezhető hasznú dollárt és 55 centet , mielőtt lefülelték volna, hogy magának bányásztatott a vállalat kliensprogramjával az ESEA jó hírét aláaknázva.

webhelyek bináris opciók előrejelzésével

Badminer találtak, hogy aztán kevesebb mint három hónappal később az Apple Macintoshokon is felüsse a fejét egy hasonló DevilRobber. Idén április elején pedig  egy Skype-on terjedő, Bitcoint bányásztató trójaira Trojan. Több példát is feljegyeztek a Bitcoinok ellopásával kapcsolatban — júniusa és áprilisa közt mintegy féltucat esetet — mely incidensek kivétel nélkül Bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatókat, pénzváltókat, illetve egy pénztárca-szolgáltatót érintettek, nem pedig egyéni felhasználókat.

Az esetek zöme hackertámadás volt — volt, akit többször is sikerrel támadtak, így nem lehet pontos számot mondani az incidensekről —, de előfordult "egyszerű" adatvesztés, és egy esetben piramisjátékszerű csalás is.

How To Post Bitcoin Talk Forum

Az változó, hogy az érintetteket hogyan kárpótolták. Volt, ahol sehogy, volt, ahol terjes mértékben. Borzasztóan nehéz párhuzamot vonni bármiféle hasonló pénzügyi rendszerrel, hiszen nehéz olyan felépítésű rendszert találni, mint a Bitcoiné, de megkockáztatjuk, hogy a tíz körüli incidens közel három év alatt nem tűnik annyira rossznak.

A Bitcoin 11 éves lesz, de valószínű, hogy évtizedekkel később valós érték megjelent

Főleg, hogy eddig "csak" a hullámzó bitcointalk törték fel, nem magát a Bitcoin rendszert. Mit számít egy bankrablás egy bankalapítással szemben? Azon túl, hogy ban megalkotta az eredeti Bitcoin protokollt, majd ben elindította a Bitcoin hálózatot, azelőttről nincs nagyon nyoma létezésének.

Nakamoto nagyjából közepéig volt aktív, közölt technikai információkat a BitcoinTalk fórumon, hajtott végre módosításokat a hálózaton. Egészen addig, míg el nem tűnt a színről, ő végezte a Bitcoin protokollal kapcsolatos munka oroszlánrészét úgy, hogy ritkán fogadott el segítséget.

Az informatika világa is szereti a hősöket és számtalan példát tudunk mondani ikonikus alakokra, Sir Clive Sinclair, Jack Tramiel, Steve Hullámzó bitcointalk, Linus Torvalds, Steve Wozniak neve bizonyosan ismerősen cseng a legtöbbünknek.

Aranylázban a világ

Felettébb szokatlan azonban, hogy valaki, aki olyan jelentőségű fejlesztést hoz létre, mely világszintű figyelmet vív ki, ennyire a háttérbe húzódjon. Ha Nakamoto a reflektorfénybe állna, az jó eséllyel egész életre szóló megélhetést biztosíthatna neki, amire jó példa — és aki itt gúnyt olvas a sorok közt, nem is tévedhetne nagyobbat —,  a Linux atyjának, Linus Torvaldsnak a pályafutása.

Ha Satoshi Nakamoto létező személy, akkor mi az a jó ok, ami miatt rejtőzködik a nyilvánosság elől? Ha pedig nem az, hanem valakinek vagy valakiknek az aliasa, akkor nekik mi a jó okuk arra, hogy mögé bújjanak?

  • Bizonyára hallottál már a Bitcoin-ról, a kriptopénzek atyjáról.
  • Egyre javult Bitcoin-kapcsolt diagramok ÍGy jobb grafikonokat keres a Bitcoin kutatása során.

Vegyem vagy ne vegyem? A legóvatosabb jóslatoktól is tartózkodnánk a Bitcoin jövője kapcsán, mert annyira sok tényező befolyásolhatja azt. Van rá esély, hogy lassú fejlődés után hullámzó bitcointalk internetes tranzakciók magától értetődő, kvázi szabványos fizetőeszközévé váljék — hasonlóan mondjuk ahhoz, ahogy az MP3 az üldözött, megtűrt, mindenhol elfogadott stációkon keresztül lett a nagybetűs, elektronikus zeneformátum.

Ugyanakkora esélye van arra, hogy a felhasználók — értve itt az elektronikus kereskedelemben érintett összes résztvevőt — érdektelensége maga alá gyűrje. Az is valós fenyegetés a Bitcoinra nézve, hogy a világ legnagyobb fogyasztói piacának számító Egyesült Államok, pénzügyi törvényeinek és szabályozásainak kiterjesztésével, a Bitcoin anonimitásra épülő rendszerét egyik napról a másikra ellehetetlenítse.

Egyetlen dolog biztos: a Bitcoin olyasvalami, aminek sorsára érdemes odafigyelnünk.